En stabil och säker plattform

Idéer och önskemål om nya funktioner
P3R
Inlägg: 145
Blev medlem: 01 aug 2012, 21:03
Ort: Stockholm, Sverige

En stabil och säker plattform

Inlägg av P3R » 05 dec 2012, 10:38

I full enighet med det uppror, som just nu drivs av ett antal mycket erfarna och kompetenta Qnap-användare på det internationella Qnap-forumet, begär jag att Qnap nu under en längre tid prioriterar att uppdatera sin firmware i riktning mot en stabil och säker plattform i stället för att lägga till nya funktioner. Man kan inte bara måla på ny färg på ett gammalt hus, ibland måste man också reparera saker som blivit gamla och slitna.

Problem: stabiliteten är inte vad den borde vara på en datalagringsserver och säkerheten är dålig, för att inte säga usel.

1. Många underprogram i Qnaps firmware är flera år gamla och de innehåller därmed många kända säkerhetshål och andra problem.
2. Qnaps systemarkitektur är ett lappverk på det sätt som den blir när man bara lägger till nya användarfunktioner på en gammal grund och i stället för att reparera trasiga saker ordentligt, bara gör snabba småfixar.

Lösning: frys utvecklingen av nya användargränssnitt och andra funktioner som bara utgör fasad och yta. Koncentrera i stället utvecklingsresurserna på grunden.

1. Uppdatera kärna och underprogram till moderna versioner utan de hemska säkerhetsbrister som förekommer idag.
2. Rensa upp i systemarkitekturen så att plattformen blir stabil igen.
Nej, RAID har aldrig varit en ersättning för säkerhetskopiering. Utan säkerhetskopior på andra system (och helst på en annan plats) är det bara en tidsfråga när du kommer att förlora dina data!

andreas
Inlägg: 39
Blev medlem: 01 aug 2012, 07:29

Re: En stabil och säker plattform

Inlägg av andreas » 05 dec 2012, 21:22

+1
TS-269L, TS-419P+

Skriv svar